Норвегія допоможе Європі впоратися з енергокризою

Норвегія допоможе Європі впоратися з енергокризою

Укрінформ
Норвегія збільшила постачання енергоносіїв у країни ЄС і налаштована на те, щоб допомогти Європі впоратися з енергетичною кризою.

Про це заявив прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере на спільній пресконференції в Осло з німецьким канцлером Олафом Шольцем, передає кореспондент Укрінформу.

Зазначалося, що Норвегія після 24 лютого наростила виробництво газу, зокрема скрапленого, а також трубопроводного, збільшивши експорт на 10%.

«Норвегія наразі постачає насправді максимум того, що може, але можемо ще збільшити, і ми на це налаштовані… Норвегія буде стабільно та у великих обсягах постачати газ Німеччині та Європі та допоможе їм стати незалежними від російського газу», - заявив Гар Стере, зауваживши, що використання нових родовищ потребує часу.

Своєю чергою Шольц подякував Норвегії, наголосивши, що ця країна вже 50 років є надійним постачальником газу та нафти, забезпечуючи майже чверть потреб ЄС у газі. Після початку повномасштабної війни в Україні роль скандинавської держави як постачальника енергії ще більше зросла.

Читайте також: У Європі ціни на електроенергію б’ють рекорд - Bloomberg

Канцлер повідомив, що перші 4 термінали для скрапленого газу будуть побудовані в Німеччині наступного року.

Водночас ФРН і Норвегія будуть поглиблювати співробітництво в галузі розвитку відновлюваних джерел енергії, сказав Шольц.

Йонас Гар Стере зауважив, що війна росії прискорить перехід на відновлювані джерела енергії та прискорить досягнення кліматичних цілей.

Як повідомлялося, росія скоротила до 20% постачання газу трубопроводом Nord Stream 1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-