Загарбники у Мелітополі відловлюють партизанів на пересувних блокпостах

Загарбники у Мелітополі відловлюють партизанів на пересувних блокпостах

Укрінформ
У тимчасово захопленому Мелітополі загарбники влаштовують пересувні блокпости для пошуку партизанів, а батькам, які не хочуть записувати дітей у школи з викладанням за російською програмою, погрожують позбавленням батьківських прав.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"Сьогодні розпочався черговий етап терору наших мешканців, які залишилися. У тимчасово окупованому Мелітополі почали діяти пересувні блокпости: просто посеред міста зупиняють автівки, роздягають чоловіків, шукають татуювання. Це все робиться для того, щоб ідентифікувати партизанів на території нашого міста", - зазначив Федоров.

За його словами, ворог також посилює пресинг на вчителів і батьків школярів, намагаючись примусити віддавати дітей у школи, де їх навчатимуть за російською програмою.

Читайте також: Біля Мелітополя партизани пошкодили міст, рух ешелонів з Криму припинився - мер

"Вони (загарбники - ред.) проводять обшуки у вчителів у квартирах, вони погрожують батькам учнів, що якщо вони не приведуть дітей першого вересня до школи, в них будуть відбирати батьківські права. ...Такий пресинг сьогодні є", - сказав міський голова.

Як повідомляв Укрінформ, в Мелітополі активно діють українські партизани. 12 серпня внаслідок вибуху постраждав один з очільників виборчого штабу "Єдиної росії" Олег Шостак. Раніше в місті підірвали будівлю сервісного центру МВС, яку захопили загарбники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-