Призначеному загарбниками «меру» Куп’янська оголосили підозру у колабораціонізмі

Призначеному загарбниками «меру» Куп’янська оголосили підозру у колабораціонізмі

Укрінформ
​Новому псевдомеру тимчасово захопленого військами російської федерації Куп’янська Харківської області повідомили про підозру у колабораціонізмі.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Керівника псевдопрокуратури на Луганщині підозрюють у колабораціонізмі

За даними слідства, 27 червня підозрюваного було призначено на псевдопосаду голови «тимчасової цивільної адміністрації Куп‘янського району Харківської області». Раніше він був так званим «головою тимчасової адміністрації смт Козача Лопань».

У зв’язку з тим, що загарбники були незадоволені роботою колишнього мера Куп’янська, який підозрюється у держзраді, вони зняли його з посади та заарештували, зазначили в ОГП.

За даними агентства, ідеться про Максима Губіна. На початку травня йому вже заочно оголошувалася підозра за фактом державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України). Слідством встановлено, що цей 44-річний мешканець Козачої Лопані (Дергачівський район) добровільно обійняв посаду «т. в.о. голови тимчасової адміністрації» селища та, зокрема, сприяв перепідключенню комунальних комунікацій вказаного смт до комунікаційних ліній рф, передав в управління агресора господарські підприємства. За даними ГО «Харківський антикорупційний центр», у російських пропагандистських відео Губін хвалить війська окупантів.

Губін є засновником кількох підприємств, одне з його ТОВ займалося працевлаштуванням людей за кордоном. На дії цієї фірми скаржилися у соціальних мережах, а Губіна називали шахраєм.

Читайте також: СБУ ідентифікувала всіх зрадників, які вступили до лав «мвд рф» на Запоріжжі

Раніше псевдоголові захопленої Петропавлівської об’єднаної територіальної громади на Куп’янщині у Харківській області заочно повідомили про підозру у колабораціонізмі. Йдеться про Володимира Демченка, який у 2010-2015 рр. був мером Куп’янська. Загалом за співпрацю з російськими загарбниками правоохоронці оголосили підозру в колабораціонізмі 193 особам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-