Рада закликала FATF виключити росію і внести її до «чорного списку»

Рада закликала FATF виключити росію і внести її до «чорного списку»

Укрінформ
Верховна Рада України закликає FATF (Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей) призупинити членство російської федерації та включити її до "чорного списку" групи.

Як передає Укрінформ із посиланням на повідомлення народного депутата з парламентської фракції "Голос" Ярослава Железняка у Телеграмі, відповідну постанову "Про Звернення Верховної Ради України до членів Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням коштів (FATF) з приводу виключення російської федерації з числа членів FATF та внесення її до переліку країн з високими ризиком" (№7622) підтримали 305 парламентаріїв.

Український парламент звертається до президента FATF із проханням скликати позачергове засідання Пленуму відповідно до пункту 25 Мандату FATF. Своєю чергою, ВР закликає Пленум негайно призупинити членство російської федерації у FATF, а в разі подальшого продовження агресивної війни проти України, розпочати процедуру виключення з FATF.

Читайте також: росію усунули від управлінських рішень у FATF

Окрім того, Верховна Рада України просить президента FATF звернутися до регіональних органів по типу FATF (FSRBs) з вимогою припинити членство рф та позбавити останню статусу спостерігача в цих органах.

При цьому Рада закликала включити росію до "чорного списку" (Списку юрисдикцій з високим рівнем ризику, на які поширюється заклик до дії) та публічно повідомити про це рішення.

Очікується, що перекриття російській федерації та її господарюючим суб’єктам доступ до фінансових ресурсів позбавить їх можливості продовжувати ведення агресивної війни проти України.

Читайте також: Рада закликає світ застосувати санкції проти атомної галузі рф через ядерний тероризм на ЗАЕС

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-