Українські стрибуни у воду стали віцечемпіонами Європи у командному турнірі

Українські стрибуни у воду стали віцечемпіонами Європи у командному турнірі

Укрінформ
Україна здобула першу медаль на чемпіонаті Європи зі стрибків у воду на Євро-2022 з водних видів спорту у столиці Італії Римі.

Як повідомляє suspilne.media, українці стали срібними призерами у командному міксті із стрибків у воду, передає Укрінформ.

Фінал змішаних команд відкривав програму континентальної першості зі стрибків у воду. Спортсмени виконували стрибки з 3-метрової платформи та 10-метрової вишки.

Україну представляли Ксенія Байло, Кіріл Болюха, Вікторія Кесар та Данило Коновалов. Вони виконали по шість стрибків: чотири одиночні та два синхронні (Кесар та Коновалова стрибали з 3-метрової платформи, Байло та Болюх - з 10-метрової вишки).

За підсумками перших чотирьох спроб Україна йшла лідером змагань. Проте все змінив п'ятий стрибок збірної Італії, який був виконаний з вищою складністю (коефіцієнт 3,7 проти 3,2 у українців). Відтак, переваги у сім балів перед заключним раундом стрибків Італії вистачило, щоб випередити Україну, яка у підсумку стала віцечемпіоном Європи.

Читайте також: Україна здобула сьоме «золото» Євро-2022 з водних видів спорту

Загалом це восьма медаль України на Євро-2022 з водних видів спорту. І перша не в артистичному плаванні, де «синьо-жовті» здобули 7 золотих нагород.

Фото: AP.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-