У Львові поховали останню зв’язкову Шухевича Дарію Гусяк

У Львові поховали останню зв’язкову Шухевича Дарію Гусяк

Фото
Укрінформ
У Львові провели в останню путь 98-річну Дарію Гусяк, яка була зв’язковою головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Про це повідомляє у Фейсбуці Львівська обласна рада, передає Укрінформ.

«На Личаківському цвинтарі поховали членкиню Організації українських націоналістів, зв’язкову головного командира Української повстанської армії Романа Шухевича, кавалера ордена княгині Ольги III ступеня 98-річну Дарію Гусяк», - йдеться у повідомленні.

У Львові на Личаківському цвинтарі поховали останню зв’язкову Романа Шухевича – Дарію Гусяк / Фото: Пресслужба Львівської обласної ради

Провести в останню путь відому львів’янку зібралися керівництво області та міста, депутати обласної ради, громадські діячі, громадськість.

Як зауважила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, Дарія Гусяк - це людина, яка для українців в усьому світі є прикладом боротьби та віри в те, що Україна є і буде.

«Навіть у найважчі моменти свого життя, часи радянських таборів вона була незламною та знаходила сили підтримувати інших ув'язнених», - зазначила Гримак.

Читайте також: У Львові попрощалися зі 101-річною зв’язковою УПА Ольгою Ільків

Прощання із Дарією Гусяк відбулося у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла у Львові. Останній спочинок вона знайшла на Личаківському цвинтарі у родинному гробівці Шухевичів.

Як повідомлялося, остання зв'язкова Романа Шухевича Дарія Гусяк померла 12 серпня.

Вона народилась у Трускавці в 1924 році. З 15-річного віку мала тісні зв'язки з членами підпільної ОУН та виконувала доручення організації. Заарештована у 1950 році, відбула 25 років ув'язнення. Після звільнення у березні 1975 року дозволу на повернення на батьківщину не отримала. Поселилась у Волочиську на Хмельниччині, у подруги по боротьбі Катерини Зарицької. З 1995 року мешкала у Львові. Стала членом Проводу Конгресу українських націоналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-