Кубраков сподівається, що повернення акцизу не «накрутить» ціни на АЗС

Кубраков сподівається, що повернення акцизу не «накрутить» ціни на АЗС

Укрінформ
Міністр інфраструктури Олександр Кубраков вважає, що відновлення акцизу на пальне не вплине на його роздрібну вартість або ж матиме мінімальний вплив у межах похибки.

Про це він сказав під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Я сподіваюсь, що на дизель і на бензин або взагалі не буде зміни роздрібних цін, або будуть незначні у межах похибки. Гравці ринку та аналітики підтверджують це, якщо така тенденція (до зниження цін - ред.) зберігається", - заявив Кубраков.

Він зазначив, що наразі на світовому ринку існує тенденція до зниження вартості пального. Крім цього, на внутрішньому ринку України не відбулось значного зростання цін навіть після того, як НБУ скорегував курс гривні.

Читайте також: Уряд пропонує встановити акциз на пальне у €100 за тисячу літрів

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 14 серпня вніс на розгляд Верховної Ради законопроєкт №7668 "Про внесення змін до розділу ХХ “Перехідні положення” Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку", який скасовує пільгове оподаткування на пальне і запроваджує акциз на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан та ізобутан. Зокрема, передбачається часткове відновлення акцизу на пальне у розмірі 100 євро за тисячу літрів.

Закон, яким тимчасово скасовано акциз на пальне та знижено ставку ПДВ з 20% до 7% на період дії воєнного стану, вступив у силу 18 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-