На Донеччині російські обстріли за добу зруйнували та пошкодили 29 будинків

На Донеччині російські обстріли за добу зруйнували та пошкодили 29 будинків

Фото
Укрінформ
російські війська за минулу добу обстріляли 18 населених пунктів Донецької області, є загиблі та поранені серед мирного населення. Ворожим вогнем зруйновані та пошкоджені 54 об’єкти, зокрема 29 житлових будинків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національна поліція.

Загалом за 14 серпня правоохоронці задокументували по області 33 ворожі удари.

Масових обстрілів зазнали Авдіївка та Бахмут – по шість ударів. Під ворожим вогнем опинилися також міста Білицьке, Костянтинівка, Мар’їнка, Миколаївка, Слов’янськ і Соледар, села Дачне, Єлизаветівка, Новомихайлівка, Комар, Курдюмівка, Опитне Авдіївської територіальної громади та Опитне Бахмутського району, а також Підгородне, Пришиб і Шахтарське.

На Донеччині російські обстріли за добу зруйнували та пошкодили 29 будинків / Фото: Нацполіція

Встановлено, що загарбники здійснювали авіаційні удари, били ракетами 9М-723 Іскандер-М, використовували для обстрілів реактивні системи залпового вогню "Град", артилерію та танки.

Ворожим вогнем зруйновані та пошкоджені 54 об’єкти: 29 житлових будинків, склади, два поля, господарські приміщення, ангар, амбулаторія й транспортні засоби.

Читайте також: У Маріуполі загарбники готують масове знесення будинків, серед них є вцілілі

На місцях прильотів працювали поліцейські, які зібрали докази воєнних злочинів росії. Правоохоронці відкрили провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, за даними очільника обласної військової адміністрації Павла Кириленка, 14 серпня в Донецькій області російські війська вбили трьох мирних жителів, ще 13 цивільним завдали поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-