У Маріуполі загарбники готують масове знесення будинків, серед них є вцілілі

У Маріуполі загарбники готують масове знесення будинків, серед них є вцілілі

Список
Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі у загарбників з’явився новий перелік будинків, які підлягають знесенню.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«По маріупольських чатах, а згодом низкою ТГ-каналів розповсюджено новий перелік будинків, що підлягають знесенню. Цього разу у вигляді листа підрядної кампанії з росіі під грифом «для службового користування», - написав Андрющенко.

Він зазначив, що вивчивши перелік можна побачити, що в ньому присутні вцілілі будинки, і натомість відсутня ціла низка повністю зруйнованих. Також «невідповідність листа вимогам «днр» - за їх положенням такий перелік має подавати місцева окупаційна адміністрація, а не підрядник; гриф ДСК та відсутність підпису/ реєстраційного номера».

Читайте також: Завезеним з росії до Маріуполя робітникам не платять грошей

Радник мера підкреслив, що за умови тотального контролю наразі є «великий сумнів» щодо аутентичності «документу».

«У підсумку ми схиляємось до висновку, що цей лист чергова інформ-атака окупантів, спрямована на спонукання повернення з евакуації з одного боку, та на заспокоєння суспільних настроїв в місті з іншого», - підсумував Андрющенко та оприлюднив цей список будинків.

Читайте також: У Маріуполі рівень смертності продовжує зростати, зокрема серед хворих у лікарнях

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів - руйнація об’єктів іде практично на рівні 95%, з них 40% - повністю зруйновано.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-