Держбюджет на 2023 рік буде надзвичайно жорсткий - Мінфін

Держбюджет на 2023 рік буде надзвичайно жорсткий - Мінфін

Укрінформ
Міністерство фінансів України вже планує проєкт закону про Державний бюджет і він буде надзвичайно жорсткий.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв'ю для РБК-Україна.

"Бюджет буде надзвичайно жорсткий. Це бюджет можливостей в умовах війни. Але при цьому є надія, що ми зможемо його профінансувати. Ключове завдання – знаходження коштів, в тому числі за допомогою наших партнерів-країн, щоб профінансувати дефіцит бюджету", - розповів Марченко.

Читайте також: Фінансова підтримка України так само важлива, як і збройна - Президент

За словами Марченка, всі видатки бюджету будуть переглянуті та оптимізовані. Він зазначив, що з одного боку держбюджет на 2023 рік буде надзвичайно складний, адже його макропоказники важко об'єктивно оцінити.

Міністр додав, що водночас бюджет буде достатньо простим, тому що потрібно буде профінансувати тільки пенсії пенсіонерам, зарплати медикам, освітянам, соціальний захист громадян, виплати внутрішньо переміщеним особам і виділити кошти на військову кампанію та армію.

Читайте також: Фонд держмайна цьогоріч планує отримати до мільярда від приватизації

Очільник Мінфіну не назвав курс гривні, який буде закладено у бюджеті на наступний рік. "Я не хочу створювати очікування. Але там цифри не катастрофічні. Є сподівання, що більш-менш всі баланси будуть збережені", - сказав Марченко.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 9 серпня заявив, що уряд уже готує проєкт закону про Державний бюджет на 2023 рік, який буде орієнтований на армію та безпеку, а також макроекономічну стабільність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-