Мінометний обстріл Сумщини та обшуки на Херсонщині - зведення ВЦА

Мінометний обстріл Сумщини та обшуки на Херсонщині - зведення ВЦА

Укрінформ
Минулої доби, 14 серпня, російські війська знову здійснили обстріли низки регіонів України, загарбники ведуть обшуки помешкань жителів Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 понеділка, 15 серпня.

У Сумській області сьогодні зранку ворог здійснив мінометний обстріл Середино-Будської громади, зафіксовано щонайменше 15 ударів. Обстріл тривав з 7-ї години ранку. Наслідки уточнюються. Вчора за день росіяни здійснили 11 обстрілів прикордонних громад області − Білопольської, Есманської, Юнаківської, Хотіньської. Зафіксовано понад 100 ударів.

У Дніпропетровській області росіяни били по Синельниківському та Нікопольському районах. Нікопольський район був обстріляний із "Градів". У Нікополі є руйнування цехів, складів та адмінбудівель промислового підприємства. У Покровській громаді через обстріл пошкоджене підприємство енергетичної інфраструктури. По Синельниківському району вдарили чотири ракети. Зруйнований об’єкт соціальної інфраструктури. Одну ракету ППО збили.

По Харківській області росіяни вночі з Бєлгорода випустили понад 10 ракет. У Харкові є влучання в одне з підприємств, виникла пожежа. По області вночі зафіксоване влучання ракет у Мерефі. Один снаряд упав на землю на території одного з підприємств, інші влучання встановлюються. За попередніми даними, вночі був ракетний удар у Чугуєві.

Обстрілів протягом доби зазнавали Чугуївський, Ізюмський райони, виникали пожежі у складських приміщеннях, агресори били по сміттєзвалищах, лісосмугах, господарських спорудах.

У Луганській області на лінії фронту росіяни активніше застосовують штурмову та армійську авіацію – з повітря обстріляні три населені пункти. Також ворог випустив сім ракет. Упродовж ночі сім разів працювала ствольна артилерія ворога. Чотири рази росіяни обстрілювали міста і села з реактивних систем залпового вогню, шість – із мінометів. Здійснені чотири танкові наступи.

Читайте також: Завдяки відходу із Золотого вдалося уникнути ще одного Іловайська та Дебальцевого – Гайдай

У Донецькій області вночі війська рф обстріляли Костянтинівку, центральну частину Слов'янська, здійснили масований артобстріл старої частини і центру Авдіївки. З артилерії, РСЗВ "Смерч", "Град", ЗРК "С-300" ворог бив по Миколаївці, Бахмуту, Вугледару, Красногорівці, Великій Новосілці, Андріївці, Райгородку, Нью-Йорку, Галицинівці, Карлівці, Первомайському, Ласточкиному, Георгіївці. Пошкоджено три багатоповерхівки, 28 приватних житлових будинків, приміщення Слов’янської ТЕС, фільтрувальну станцію КП "Вода Донбасу", два автомобілі, гараж, ангар. За добу по області троє людей загинули, 13 дістали поранень.

Вночі Миколаїв зазнав ворожих обстрілів, пошкоджено заклад освіти. За попередніми даними, без жертв і постраждалих. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється. Також вночі ворог бив по селу Котляреве Шевченківської громади. Інформація уточнюється.

Вчора протягом дня, ввечері і сьогодні зранку агресори вели обстріли за межами села Широке Широківської громади. Пошкоджені приватні сільгоспбудівлі. Постраждалих немає.

Вночі також обстрілів зазнало село Поляна Широківської громади, пошкоджені житлові будинки і гаражі. Під постійним вогнем ворога залишаються населені пункти Березнегуватської громади на лінії розмежування.

Жителі Херсона чули автоматні черги. Збройні сили України влучно вдарили по Антонівському мосту.

Читайте також: Наступні два тижні будуть вирішальними для ситуації на Херсонщині - депутат Хлань

Ситуація залишається складною по всій Херсонській області. Загарбники "перевіряють" гаражі і квартири херсонців. Більш як 50% жителів області виїхали на підконтрольну Україні територію. У Запоріжжі відкрився хаб для переселенців з Херсонщини "Я - Херсон".

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-