Ізраїль завдав ударів по іранських цілях поблизу російських баз у Сирії

Ізраїль завдав ударів по іранських цілях поблизу російських баз у Сирії

Укрінформ
Ізраїльська армія 14 серпня завдала серію ракетних ударів по іранських цілях поблизу основних сирійських баз росії на середземноморському узбережжі.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Сирійська армія повідомила, що троє її військових були вбиті й троє поранені в результаті двох одночасних атак Ізраїлю на південь від провінції Тартус і ще однієї – на столицю Дамаск.

Удари по північно-східній околиці Дамаска вразили форпости ліванського проіранського угруповання Хезболла, повідомили двоє сирійських військових перебіжчиків, знайомих з регіоном.

Крім того, була обстріляна іранська база поблизу села Абу-Афса разом з розміщеними поблизу неї системами протиповітряної оборони та радіолокаційною станцією. Удари були завдані поблизу єдиної середземноморської бази російського флоту в порту Тартус, де пришвартовані російські військові кораблі. Неподалік від місця ударів знаходиться й Хмеймім – основна авіабаза російського військового контингенту в Сирії.

Читайте також: Стрілянина в Єрусалимі: підозрюваний здався поліції разом зі зброєю

Повідомляється, що за останні роки Ізраїль завдав сотні ударів по іранських цілях у Сирії, але переважно уникав ударів по прибережних провінціях, де зосереджені основні військові сили росії.

Як повідомляв Укрінформ, в липні Ізраїль завдав ракетного удару по підприємству з виробництва іранських безпілотників на околицях Дамаска.

Фото: livenewsinternational.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-