Кличко закликає киян запастися теплим домашнім одягом та ковдрами

Кличко закликає киян запастися теплим домашнім одягом та ковдрами

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко запевняє, що влада міста зробить все, аби жителі столиці були з теплом. Проте, з огляду на сучасні реалії, закликає громадян тримати теплі речі напоготові.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Бабель", передає Укрінформ.

За словами Кличка, влада готується до усіх можливих сценаріїв. Містянам також слід це зробити і про всяк випадок тримати теплі речі під рукою.

"Не хочу всіх заспокоювати і говорити, що все буде добре. Ми живемо в суворих реаліях і маємо прораховувати різні сценарії. Газ — це відповідальність уряду, там нас запевнили, що газ для населення буде і що дорожчати він не буде. Це очікування. Але ми не виключаємо, що можуть бути терористичні акти, атаки по газонасосних станціях. Цей сценарій ми теж враховуємо. Ми закупили генератори, паливо для цих генераторів. У першу чергу, вони підуть на лікарні, на садки і школи. Ми зробимо все можливе і неможливе, що залежить від нас, щоб в оселях було тепло. Але прошу кожного підготувати теплий домашній одяг, теплі ковдри, тому що не виключаємо, що температура в домівках буде на декілька градусів нижчою за норму. Норма — 21 градус, а може бути 19 чи 18. Можуть бути та перебої з електрикою. Сподіваємось і зробимо все для того, щоб цього не було. Якщо будуть перебої з електрикою, у нас є генератори. Якщо не буде опалення чи газу не буде, у нас є запаси мазуту. Певний час ми зможемо функціонувати автономно. Але це досить короткий проміжок часу, який потрібен, щоб вирішити проблему", - розповів він.

Повертатимуться люди до Києва чи виїздитимуть напередодні зими, Кличко не дає чітких прогнозів. Каже - рух людей напряму залежить від ситуації на передовій.

"Усе залежатиме від ситуації на фронті. Якщо звідти будуть добрі новини, буде успіх ЗСУ, я переконаний, що люди повертатимуться. У березні в Києві перебували приблизно один мільйон киян, тому що переважно жінки та діти виїхали з міста, а залишилися чоловіки, які готові були чинити опір можливому вторгненню. Зараз, за даними мобільних операторів щодо кількості телефонів у місті, ми знаємо, що у столиці приблизно три мільйони людей. Не всі з них кияни. Сьогодні офіційно стали на облік близько 120 тисяч внутрішніх переселенців, а за нашими розрахунками, їх близько 200 тисяч. А близько одного мільйона киян ще не повернулися в місто", - повідомив мер міста.

Читайте також: Близько 70% систем ЖКГ готові до опалювального сезону

Та попереджає - Київ і досі залишається ціллю росії. Проте Кличко впевнений, що українська столиця ворогові не по зубах.

"Я хочу чітко сказати, і, сподіваюся, всі це розуміють: Київ був метою агресора і метою агресора залишається. Не тільки Маріуполь, Донецьк, Луганськ чи Бахмут. Київ — головна мета, бо це серце держави. Чи спроможні вони прийти до Києва, захопити місто зараз? Упевнений, що ні, не спроможні. До того ж, ми набагато краще підготовлені та маємо значно більше ресурсів, ніж, наприклад, пів року тому. Ми бачимо, наскільки ефективно працює ППО. Я як мер міста на кожній зустрічі за кордоном з нашими партнерами наголошую, що нам потрібен так званий залізний купол над столицею. І можу сказати, що сучасне західне озброєння, сучасне оснащення надходить, і поступово місто стає більш захищеним", - запевнив він.

Читайте також: Кличко розповів, як столиця готується до зими в умовах воєнного стану

Як повідомлялося, близько 70% мереж та інших об'єктів системи житлово-комунального господарства вже готові до опалювального сезону. Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов в ефірі національного телемарафону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-