Гуманітарні штаби Херсонщини мають з'явитися в кожній області - глава ОВА

Гуманітарні штаби Херсонщини мають з'явитися в кожній області - глава ОВА

Фото
Укрінформ
Херсонська обласна військова адміністрація працює над тим, аби гуманітарні штаби регіону з'явилися в кожному обласному центрі.

Про це у Фейсбуці повідомив очільник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Це мають бути своєрідні представництва Херсонської області, куди херсонці зможуть звернутися за допомогою або консультацією», - зазначив Янушевич.

За його словами, у транзитному хабі «Я – Херсон», який відкрився у Запоріжжі, жителі Херсонщини можуть отримати нічліг, гарячу їжу, прийняти душ. Тут їм нададуть усю необхідну допомогу, в тому числі психологічну.

За допомогу херсонцям він подякував віцепремʼєр-міністру Ірині Верещук та голові Запорізької ОВА Олександру Старуху, благодійникам, які долучилися до роботи хабу.

«Нині для херсонців єдиний шлях виїхати з тимчасової окупації - дорога на Запоріжжя. Щодня до міста приїздять сотні жителів області, які рятуються від окупантів», - зазначив глава ОВА.

Читайте також: Мешканців Херсонщини закликали евакуюватися - необхідно для деокупації

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі відкрився транзитний хаб - Центр підтримки переселенців для евакуйованих жителів Херсонської області «Я - Херсон». 

За словами Ірини Верещук, яка взяла участь у його відкритті, мешканці Херсонщини, особливо жінки з дітьми, мають евакуюватись, адже попереду важка зима.

Наразі з Херсонської області виїхало близько 50% населення. Очікують евакуації понад 20 тисяч людей.

За минулий місяць до Запоріжжя прибули 24 тисячі мешканців Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-