За І півріччя Енергоатом виробив понад 55% всієї електроенергії в країні

За І півріччя Енергоатом виробив понад 55% всієї електроенергії в країні

Укрінформ
За січень - червень цього року НАЕК "Енергоатом" виробила понад 34,3 млрд кВт-год. електроенергії, або 55,4% всієї електроенергії в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє компанія за результатами роботи балансової комісії.

"За І півріччя 2022 року Енергоатом виробив понад 34,3 млрд кВт-год. електроенергії, що становить 55,4% від загального обсягу її виробництва в державі, відпущено – понад 32 млрд кВт-год. Отже, НАЕК «Енергоатом» планове завдання з виробництва електричної енергії у першому півріччі 2022 року виконала на 100,4%, а з її відпуску – на 100,6%", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, попри нечувані виклики через повномасштабне військове вторгнення рф, захоплення ядерних енергетичних і промислових об’єктів, НАЕК зробила все можливе, щоб українські споживачі не відчули дефіциту електроенергії.

Як повідомлялось, Запорізька АЕС є найбільшою атомною станцією в Європі, з 4 березня вона захоплена російськими військовими. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси.

Читайте також: Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки

Починаючи із 5 серпня росіяни регулярно обстрілюють територію ЗАЕС. Через ворожі ракетні обстріли було пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо сховища відпрацьованого палива ЗАЕС.

ЄС та 42 країни закликали росію негайно вивести свої війська із Запорізької АЕС і всієї території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-