У порту «Південний» завантажили зерном ще одне судно, завтра воно вирушить до Ефіопії

У порту «Південний» завантажили зерном ще одне судно, завтра воно вирушить до Ефіопії

Фото
Укрінформ
У порту «Південний» завантажили на балкер Brave Commander понад 23 тисячі тонн пшениці й готуються до його відправлення в Ефіопію.

Про це повідомив у Фейсбуці міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми бачимо, як працює Ініціатива про безпечне транспортування зерна та агропродукції, підписана у Стамбулі. У п’ятницю в порт «Південний» прибуло під завантаження судно Brave Commander, яке було зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). Зараз ми бачимо фінальні приготування судна перед відправленням понад 23 тисяч тонн пшениці для жителів Ефіопії», - зазначив міністр.

За його словами, ця країна другий рік поспіль потерпає від рекордної посухи та збройного протистояння, і українське зерно для них без перебільшення є питанням життя і смерті.

Читайте також: З українських портів відправили вже пів мільйона тонн агропродукції - Президент

«Уже завтра плануємо відправлення судна до Ефіопії», - зазначив глава Мінфраструктури.

За його словами, триває робота зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН, аби такі рейси стали регулярними і були чітко орієнтовані на гуманітарну допомогу до тих регіонів світу, де це найбільше потрібно.

Читайте також: Судно Razoni з українським зерном прибуло до Сирії

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Судна, які вивозять на експорт зерно з України Чорним морем, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-