Харківський художник і педагог показав «Мальовничу Ворохту»

Харківський художник і педагог показав «Мальовничу Ворохту»

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті, у Косові, харківський художник Сергій Грічанок відкрив виставку «Мальовнича Ворохта», представивши 50 пейзажних сюжетів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини, передає Укрінформ.

«Експозицію з понад 50 пейзажних сюжетів презентував у нашому музеї харківський художник Сергій Грічанок. Усі роботи, представлені на виставці, виконані на пленері в селищі Ворохта (Надвірнянський район Івано-Франківської області). Тож і назва експозиції – «Мальовнича Ворохта», - повідомляє Косівський музей.

Читайте також: У Відні відкрився мистецький проєкт про війну в Україні

Окрім акварельних фарб, митець часто використовує змішані техніки, зокрема з додаванням кольорових чорнил.

«Витончена та повітряна акварель на його картинах має особливе звучання завдяки динамічній і експресивній авторській манері», - додають у Косівському музеї.

Зазначається, що Сергій Грічанок - досвідчений педагог, керівник методичного об’єднання образотворчого профілю Харківського АРТ Ліцею №133, в якому викладає понад 30 років. Він є автором та куратором багатьох міжнародних проєктів, організував понад 100 дитячих вернісажів.

З початком війни художник вимушений був переїхати до Львова, де разом з Благодійним Фондом «Львівська дитяча картинна галерея» працює як організатор та голова журі XX Міжнародного Форуму «Золотий мольберт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-