В ISW пояснили, навіщо українські посадовці використовують плутанину щодо вибухів у Криму

В ISW пояснили, навіщо українські посадовці використовують плутанину щодо вибухів у Криму

Укрінформ
Українські посадовці використовують плутанину в росії щодо версій стосовно вибухів у Криму, щоб приховати можливості військ у далекобійності.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

Аналітики кажуть, що змішані історії щодо вибухів у Криму у російських ЗМІ та блогерів свідчать про те, що або офіційні особи в міноборони росії мають різні теорії щодо атаки та діляться ними зі ЗМІ, або що кремль не зміг скоординувати свою інформаційну операцію.

Натомість українські чиновники використовують таку «очевидну плутанину». Так, один анонімний український посадовець повідомив New York Times, що напад був здійснений за допомогою партизанів, а інший сказав для Washington Post, що вибух спричинив спецназ.

Читайте також: В ISW пояснили, навіщо рф використовує електростанції у якості ядерного щита

ISW досі не може самостійно оцінити, що спричинило вибухи на аеродромі — на супутникових знімках видно численні кратери та обпалені сліди. Але такі пошкодження могли бути спричинені багатьма речами: спецназом, партизанами чи ракетами, на місці чи з відстані.

«Українські війська мають різні системи, які вони могли використовувати або модифікувати для ураження російської військової інфраструктури в Криму чи на півдні Херсонської області», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вибухи на військовому аеродромі у Криму: як тепер виглядає база росіян

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна "влада" Криму підтвердила вибухи 9 серпня в районі Новофедорівки, де знаходиться російська військова база. Міноборони рф заявило, що на аеродромі "сталася детонація авіаційних боєприпасів".

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що громадяни росії, які незаконно перебувають у Криму, отримали перший «дзвінок» про необхідність негайно залишити окуповану територію.

За вісім років перебування Криму під контролем росії туди переселилися від 600 тисяч до півтора мільйона росіян, а 30 тисяч кримських татар змушені були залишити півострів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-