Єврейське агентство «Сохнут» переведе роботу в росії у режим онлайн

Єврейське агентство «Сохнут» переведе роботу в росії у режим онлайн

Укрінформ
Єврейське агентство для Ізраїлю «Сохнут», яке займається репатріацію євреїв до Ізраїлю, не має наміру згортати свою діяльність і залишати росію, хоча змінить свою роботу, адаптуючись до російського законодавства.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на The Jerusalem Post, у середу в єрусалимській штаб-квартирі агентства обговорювалися плани щодо перенесення всіх операцій з росії до Ізраїлю, попри досягнутий прогрес у врегулюванні напруженості між москвою і Тель-Авівом.

За словами джерел видання, очікується, що керівники Єврейського агентства офіційно припинять його фізичну діяльність у росії. І все, що можна здійснювати у віртуальному форматі, зокрема процес алія (повернення на історичну батьківщину), проводитиметься в режимі онлайн.

Читайте також: У росії вимагають ліквідувати через суд єврейське агентство «Сохнут»

Крім того, очікуються зміни в роботі з благодійними фондами.

«Вони не вестимуть жодної фізичної діяльності в росії, але фінансуватимуть місцеві заходи, наставники приїжджатимуть з Ізраїлю для підтримання життя єврейської громади», — зазначило джерело.

Відносини між росією та Ізраїлем почали псуватися після вторгнення москви в Україну. У травні міністр закордонних справ рф сергій лавров заявив, що в Гітлера «була єврейська кров». Пізніше путін вибачився за ці слова перед ізраїльським прем'єр-міністром.

Читайте також: Ізраїль готується відповісти на закриття агентства «Сохнут» у росії

21 липня мін'юст росії зажадав ліквідувати представництво Єврейського агентства, а 25 липня пригрозив кільком іншим єврейським організаціям включенням до реєстру «іноагентів». російська влада заявляє, що вимога міністерства нібито пов’язана з порушенням російського законодавства й не має стосунку до політики.

На 19 серпня призначено судове засідання, яке може заборонити діяльність «Сохнут» у росії відповідно до рекомендацій мін’юсту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-