Сейм Литви пропонує позбавляти наданого іноземцям громадянства за підтримку агресорів

Сейм Литви пропонує позбавляти наданого іноземцям громадянства за підтримку агресорів

Укрінформ
У литовському Сеймі троє консерваторів розробили проєкт поправки до закону, згідно з яким литовське громадянство, надане у порядку винятку, може бути скасоване за підтримку агресорів.

Про це пише литовський суспільний мовник LRT, передає Укрінформ.

Проєкт поправки передбачає, що громадянин іншої країни, який отримав литовське громадянство як виняток, втрачає литовський паспорт, якщо його дії загрожують безпеці та інтересам литовської держави.

Також до причин для позбавлення громадянства для іноземців пропонують додати підтримку держави, що загрожує безпеці Литви та інших країн і союзників у регіоні, а також паплюження назви Литовської держави.

Читайте також: Науседа позбавив держнагород литовських фігуристів і російського дипломата

Цей проєкт планують зареєструвати в базі законодавчих актів Сейму 11 серпня.

За словами авторів, вони такі зміни пропонують «з урахуванням поточної ситуації російської війни в Україні та загрози Литві, а також усьому регіону».

На думку консерваторів, чинна правова норма, яка визначає підстави для втрати громадянства, не відповідає геополітичній ситуації.

Читайте також: Литва готує для України новий пакет військової допомоги

У Литві про необхідність внесення змін до закону про громадянство заговорили після того, як танцівниця Маргарита Дроб’язко і її чоловік взяли участь у російському шоу, яке було організоване дружиною дмитра пєскова — фігуристкою тетяною навкою.

Дроб’язко отримала литовське громадянство у порядку винятку. Так, 10 серпня президент Литви Гітанас Науседа забрав у неї та її чоловіка литовські державні нагороди, що були раніше вручені за заслуги перед Литвою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-