ЦПД спростував основні фейки про курс валют в обмінниках

ЦПД спростував основні фейки про курс валют в обмінниках

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони спростував основні фейки про курс валют в обмінниках.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, у Центрі протидії дезінформації спростували фейк, що обмінники не виставляють курс на табло, а дивляться на людину і тоді кажуть курс.

У ЦПД пояснили, що з 8 серпня Національний банк дозволив банкам та валютним обмінникам ставити у своїх касах будь-який курс викупу валют у населення, про це йдеться у постанові Нацбанку №172. Фінустанови затверджують курс внутрішнім документом, який розміщено біля каси.

Читайте також: НБУ дозволив банкам купувати валюту у населення за курсом нижчим, ніж офіційний

Фейком є інформація, що в обмінниках міняють гроші і не дають квитанції. У ЦПД нагадали, що це незаконно. При валютній операції фінансова установа зобов’язана надати документ, що підтверджує здійснення обміну грошей та курс. У зв’язку з виявленими порушеннями, НБУ вже анулював ліцензії 4 компаній, які охоплюють близько 15% ринку.

Фейком є те, що НБУ зняв обмеження, обмінники спекулюватимуть та наживатимуться.

“Нацбанк зняв обмеження з викупу валюти в населення не менше офіційного курсу, щоб надати можливість фінустановам конкурувати між собою та “вирівняти” курс з реальним валютним ринком”, - пояснили в ЦПД.

Читайте також: Відновлення фондового ринку: позитив для інвесторів та ризики для держзапозичень

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня Національний банк посилив вимоги до небанківських установ, що здійснюють торгівлю готівковою валютою. Курси валют можна буде дізнатися тільки в приміщеннях обмінників, а сам процес купівлі/продажу здійснюватиметься з обов'язковим відеоспостереженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-