Активну фазу повномасштабної війни життєво необхідно завершити до зими – ОП

Активну фазу повномасштабної війни життєво необхідно завершити до зими – ОП

Укрінформ
Завершити активну фазу повномасштабної російсько-української війни до зими життєво необхідне завдання.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак сказав в інтерв‘ю інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна", передає Укрінформ.

"Завершити активну фазу до зими – складне й амбітне завдання, але життєво необхідне. Ми робимо все для того, щоб цілі деокупації було досягнуто. І, відповідно, пояснюємо це нашим партнерам. Вони поділяють нашу позицію", – зазначив Єрмак.

Читайте також: До кінця року в Україні майже 18 мільйонів людей потребуватимуть гуманітарної допомоги - ООН

Він аргументував, що впродовж війни зберігаються ризики атак на теплоенергетичну інфраструктуру.

"Це одна з їхніх цілей, вони її навіть не приховують. Тож це одна з причин, чому ми хочемо вжити максимальних заходів для завершення активної частини війни до кінця осені", – додав керівник ОПУ.

Окрім того, на його думку, чим довше російські війська перебувають на тимчасово захоплених територіях України та намагаються там окопатися, тим складніше буде деокупувати ці території.

Читайте також: Деокупація Криму має бути на порядку денному всіх цивілізованих країн – ОП

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-