Санкцій треба більше, аби послабити путінський режим – євродепутат від Австрії

Санкцій треба більше, аби послабити путінський режим – євродепутат від Австрії

Ексклюзив
Укрінформ
Україна зараз захищає не лише себе, а й цінності Європи та всього вільного світу, тому Євросоюз має, поряд із наданням Україні військової підтримки, продовжувати посилювати санкції проти росії з метою ослаблення путінського режиму.

Про це заявив в коментарі власному кореспонденту Укрінформу депутат Європарламенту (від Австрійської народної партії) Лукас Мандль.

"Санкції є дуже важливими. Важливо також застосувати їх у потрібному місці. І, звичайно, вони мають посилюватися стільки, скільки потрібно для послаблення кремлівського режиму, який поводиться агресивно та жорстоко щодо інших", - заявив євродепутат, коментуючи питання про ефективність санкцій ЄС проти росії та їх можливе посилення.

Мандль нагадав, що Євросоюз, поруч із наданням військової підтримки Україні, вжив жорсткі санкції проти росії, які євродепутат назвав "безкровною обороною проти кривавої війни".

Він наголосив: чітко зрозумілим є те, що російська федерація – це агресор, а Україна – жертва. "Ця божевільна та неймовірна війна була розпочата 24 лютого агресором, яким є керівництво кремля, вона досі триває. Україна є безпосередньою жертвою цієї агресії. Вона мужньо обороняє свою свободу та територіальну цілісність, і це те, що заслуговує на максимальну повагу", - зазначив Мандль.

Євродепутат наголосив, що "Україна захищає зараз не лише себе, а й цінності Європи та всього вільного світу – верховенство права, демократію, людську гідність та індивідуальні свободи".

Читайте також: Як санкції Заходу обвалюють економіку росії – дослідження KSE

За його словами, саме тому весь вільний світ має бути разом у підтримці України. "Ця агресія стосується не лише України. Очевидно, що агресія стосується всього вільного світу. І від всього вільного світу, скажімо так, вимагається бути разом та підтримувати один одного, а це означає підтримувати Україну в її оборони та іншими способами", - заявив Мандль.

Він додав, що Європарламент виступає єдиним фронтом у підтримці України, адже "це значить підтримувати жертву, яка відбиває агресію, але також означає робити внесок у наше власне майбутнє в усіх частинах світу та заради майбутнього усієї планети".

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що очікує на наступний пакет санкцій Європейського Союзу проти росії вже восени, після відновлення активного політичного сезону в ЄС.

Фото: M.Lahousse

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-