На Херсонщині росіяни використовують напрацьований у Криму каральний досвід

На Херсонщині росіяни використовують напрацьований у Криму каральний досвід

Укрінформ
Проти жителів Херсонщини російські спецслужби використовують напрацьований у Криму за час окупації каральний досвід.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу на майданчику Офісу Президента України заявила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, передає Укрінформ.

«Активістів, українців і кримських татар із території Херсонщини викрадають, вивозять на територію окупованого Криму, де звинувачують в екстремізмі чи терористичній діяльності, часто – в участі в кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджіхана», - зазначила Ташева.

Вона додала, що загарбники користуються тими ж методичками, що і в 2014 році під час окупації Криму, а напрацьований за 8 років спецслужбами рф каральний досвід в окупованому Криму тепер використовується в Херсонській області.

За словами Ташевої, доказом цього є вивезення до місць несвободи активістів із Херсонщини, які не йдуть на співпрацю із загарбниками. В одному з таких місць, у Сімферопольському СІЗО, для активістів виділили окрему адмінбудівлю, також їх направляють до будівлі так званого «Державного морського університету імені Ушакова» в окупованому Севастополі.

Також загарбники намагаються взаємодіяти з представниками кримськотатарського народу, залучаючи підконтрольний їм муфтіят Криму.

Читайте також: Чубаров каже, що у Криму після вибухів на військовому аеродромі – «обвал туристів» з росії

«За загальним задумом окупанти відпрацьовують питання взаємодії з представниками корінного кримськотатарського народу у місцях їх компактного проживання на Херсонщині», - зазначила Ташева.

За її словами, для налагодження такої взаємодії загарбники залучили підконтрольний їм муфтіят Криму та деяких колаборантів.

Читайте також: В окупованому Криму росія провадить політику знищення корінних народів — МЗС

Постпред глави держави зазначила, що у селищі Новоолексіївка Генічеського району загарбники систематично розповсюджують «гуманітарну допомогу» під егідою окупаційного муфтіяту Криму. Доставку її забезпечує колаборант із окупованого Криму Енвер Абдураїмов, а куратором процесу з боку кримської окупаційної "адміністрації" виступає Ервін Мусаєв.

Ташева наголосила, що єдиним органом, який представляє інтереси корінного кримськотатарського народу, є Меджліс, а більшість кримських татар, які проживають на території Херсонщини, були змушені виїхати з території Криму після окупації, особливо через небезпеку для життя та переслідування з боку силовиків рф.

Як повідомляв Укрінформ, у селищі Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області з ранку 15 квітня російські загарбники провели обшуки у будинках і незаконні затримання людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-