Збитки внаслідок ракетного удару по ТЕЦ у Харкові становлять 60 мільйонів

Збитки внаслідок ракетного удару по ТЕЦ у Харкові становлять 60 мільйонів

Укрінформ
Збитки внаслідок ракетного удару російських військ по харківській ТЕЦ-3 становлять, за попередніми даними, 60 млн грн.

Про це повідомив заступник технічного директора КП «Харківські теплові мережі» Олексій Лука, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Харківської міської ради.

За словами Луки, "це мінімум коштів, який потрібен для запуску станції в опалювальний сезон".

У КП зазначили, що поки готується специфікація того, що потрібно для відновлення систем управління, співробітники «ХТМ» з усіх районів міста щодня їздять по черзі допомагати колегам з ТЕЦ-3 у розбиранні завалів.

Своєю чергою директор теплоцентралі Ігор Тюпа зауважив, що наслідки обстрілу могли бути значно гіршими.

«Оскільки станція вже кілька тижнів перебувала в режимі планового ремонту і підготовки до опалювального сезону, газогін середнього тиску, який потрапив під основний удар, був порожнім. Буквально за добу до "прильоту" його продули і звільнили від залишків палива. Дві ракети влучили у дах будівлі над першим та четвертим енергетичними котлами високого тиску. Щодо четвертого котла, то ракета пройшла крізь стелю впритул до нього, зірвала обшивку труби і вибухнула у підвалі», - розповів Тюпа.

За його словами, котел, побудований у 1947 році, вистояв. Торік він був капітально відремонтований. «Цього року його планували модернізувати, але до зими, напевне, не встигнуть», - зазначив керівник ТЕЦ.

Читайте також: На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів за добу сталися 19 пожеж

Як повідомляв Укрінформ, факт завдання ворожого удару по ТЕЦ-3, яка забезпечує теплом і гарячою водою близько третини Харкова, підтвердив в ефірі національного марафону новин очільник ОВА Олег Синєгубов 8 серпня. За його словами, на відновлення ТЕЦ кошти виділять із державного резервного фонду.

За даними ОВА, в області знищено повністю 12 котелень, іще 63 пошкоджено, крім того, зруйновано 60 теплових пунктів і майже 24 кілометри теплових мереж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-