У МЗС пояснили, чому деяким депутатам анулювали дипломатичні паспорти

У МЗС пояснили, чому деяким депутатам анулювали дипломатичні паспорти

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України зауважило, що власники дипломатичного паспорта повинні неухильно дотримуватися положень і повертати його протягом десяти днів після завершення відрядження, інакше відповідний дипломатичний паспорт буде визнаний недійсним.

Про це йдеться у роз’ясненні МЗС України щодо використання дипломатичних паспортів України, повідомляє Укрінформ.

У міністерстві зазначили, що відповідно до чинного законодавства, на строк виїзду в службове відрядження за кордон дипломатичний паспорт видається: народним депутатам; дипломатичним працівникам; дипломатичним кур’єрам; членам Кабінету Міністрів; голові Конституційного Суду; голові Верховного Суду; секретарю Ради національної безпеки і оборони; главі Офісу Президента України; главам і членам делегацій України на міжнародні переговори, утворених відповідно до актів Президента України, Кабміну, якщо такими актами передбачено видачу дипломатичного паспорта.

За жодних обставин дипломатичні паспорти не можуть використовуватися для інших, ніж офіційне відрядження поїздок, підкреслює МЗС.

Читайте також: Корбана не пустили в Україну та забрали паспортЗМІ

«Не лише народні депутати, але й решта категорій осіб, які мають право на дипломатичний паспорт, повинні неухильно дотримуватися Положення про дипломатичний паспорт, затвердженого указом Президента України, і повертати дипломатичний паспорт на зберігання в МЗС України протягом десяти днів після завершення відрядження. У разі порушення цієї вимоги законодавства, відповідний дипломатичний паспорт буде визнаний недійсним», - наголошує зовнішньополітичне відомство.

У МЗС додали, що очікують на повну співпрацю і розуміння усіх вище зазначених категорій осіб щодо необхідності дотримання українського законодавства, і зі свого боку надалі надаватимуть їм повне сприяння у роботі на міжнародному напрямі.

Раніше ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли про анулювання дипломатичних паспортів 225 депутатів Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-