Дії ворога на півдні сконцентровані на розвідці - радник міністра МВС

Дії ворога на півдні сконцентровані на розвідці - радник міністра МВС

Укрінформ
Наразі можна констатувати те, що на фронті в Україні триває позиційна війна. При чому на півдні противник найбільше сконцентрований на розвідці.

Про це в ефірі телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо, звичайно, деякі штурмові дії безпосередньо на деяких ділянках… Знову ж таки, давайте будемо відвертими: ситуація насправді за 2-3 тижні практично є незмінною. Тобто ми можемо констатувати, що у нас наразі така позиційна війна», - сказав радник міністра.

Аналізуючи ситуацію на східному напрямку, він нагадав, що нині там одними з найгарячіших точок є такі населені пункти, як Піски і Бахмут, де ворог намагається проводити штурмові дії.

«Але, звичайно, ЗСУ дають відсіч і ворог відступає. Тобто, ніяких успіхів (у ворога - ред.) за цей час немає», - додав радник очільника МВС.

Читайте також: Ворог намагається відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски

За його словами, на сьогодні можна спостерігати перекидання військ противника на півдні країни.

«На півдні він (ворог – ред.) наразі найбільше сконцентрований саме на розвідці. Там ми бачимо велику кількість сконцентрованих БпЛА, але знову ж таки, ситуація тут є, у принципі, стабільною», - сказав Смірнов.

Також радник прокоментував ситуацію з розмінуванням територій. Він зазначив, що піротехніки органів МВС працюють 24/7.

«Наразі біля 200 тисяч квадратних кілометрів – це потенційно небезпечні території (щодо вибухонебезпечних предметів – ред.). І ми хочемо до кінця цього року закінчити з технічним розмінуванням – мається на увазі, у рамках нашого умовного проживання. Не говоримо про ліси, усі річки і так далі. Населені пункти, назвемо це так», - зазначив радник міністра внутрішніх справ.

Читайте також: В Україні запрацював мобільний застосунок із мінної безпеки

Як повідомлялося, 26 липня Смірнов заявив, що у Міністерстві внутрішніх справ України планують підготувати програму навчання для аграріїв, яка стосуватиметься певних правил безпеки під час їхньої роботи, зокрема, щодо ідентифікації вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-