З українських портів вже вийшли 12 суден із зерном - прямують до семи країн

З українських портів вже вийшли 12 суден із зерном - прямують до семи країн

Укрінформ
З українських портів вже вийшли 12 суден з агропродукцією і прямують до семи країн світу. Тим часом до порту «Чорноморськ» прибуло друге судно під завантаження - балкер Osprey S.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДП "Адміністрація морських портів України" у Фейсбуці.

"Ми уже можемо констатувати факт, що «зерновий коридор» запрацював у двох напрямках – на вихід і на вхід до портів України. Наступна ціль - вийти на місячний обсяг перевалки трьох та більше мільйонів тонн сільськогосподарської продукції з інтенсивністю близько 100 суден щомісяця", - розповів очільник АМПУ Олексій Востріков.

У пресслужбі додали, що уже 12 суден вийшли із українських портів з агропродукцією і прямують до 7 країн світу.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу в диспетчерській морського порту, портові буксири завели суховантажник Osprey S під прапором Ліберії до зернового терміналу, де сьогодні розпочнеться завантаження судна експортним зерном.

Як повідомляв Укрінформ, за дев'ять днів роботи "зернового коридору" з українських морських портів експортували понад 370 тисяч тонн аграрної продукції.

Читайте також: Судна з українським зерном захищені 10-мильною буферною зоною - ЗМІ

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-