Червоний Хрест профінансує будівництво житла для чернігівців

Червоний Хрест профінансує будівництво житла для чернігівців

Фото
Укрінформ
Чернігівська міська рада підписала тристоронній меморандум із Червоним Хрестом, який передбачає будівництво тимчасового житла для чернігівців, оселі яких були пошкоджені або зруйновані внаслідок військової агресії рф.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада, передає Укрінформ.

За словами заступника Чернігівського міського голови Віктора Геращенка, ці будинки відрізнятимуться від модульних, адже їх будуть зводити із закладанням фундаменту. Загалом буде сім двоповерхових будівель із 112 квартирами; з них 1-кімнатних — 84, 2-кімнатних — 28.

"На одному з останніх засідань виконкому ми виділили частину коштів для того, щоб управління капітального будівництва розпочало проєктування фундаментів під будинки. Хочу зазначити, це тимчасове житло, але буде з терміном використання 100 років. Основна вимога - щоб люди, які втратили своє житло, проживали в цих квартирах комфортно до того часу, поки держава їм не компенсує втрати за пошкоджене/зруйноване житло", — сказав Геращенко.

Основні роботи профінансує Червоний Хрест, за попередніми розрахунками це коштуватиме 3,5 млн доларів. Чернігівська міська рада, у свою чергу, виділяє землю під будівництво, забезпечує підведення всіх комунікацій (водопостачання, водовідведення, електроенергія), закладає фундамент та займається благоустроєм.

Будівельні роботи стартують у вересні 2022 року і завершаться за 3-4 місяці. Всі квартири будуть умебльовані.

Читайте також: На Буковині почали будувати модульне містечко для переселенців

Як повідомляв Укрінформ, упродовж двох тижнів фахівці ЛМКП “Львівводоканал” облаштовуватимуть комунікації для тимчасового містечка в Гостомелі Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-