Глава Пентагону під час візиту до Латвії обговорив підтримку України

Глава Пентагону під час візиту до Латвії обговорив підтримку України

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін 9-10 серпня здійснив візит у Латвію, де зустрівся з президентом, прем’єр-міністром і главою Міноборони республіки. Під час зустрічей ішлося, зокрема, про російську агресію й підтримку України.

Про це повідомили у середу в Пентагоні, передає Укрінформ.

«Під час цих зустрічей він (Остін – ред.) подякував латвійському уряду за підтримку України, яка захищається від неспровокованої й невиправданої війни росії, а також за гостинність Латвії, яка розмістила у себе ротаційні військові сили США», - зауважили в американському відомстві.

Крім того, обговорювалася безпекова ситуація в регіоні, а також важливість продовження підтримки України й імплементація рішень останнього саміту НАТО в Мадриді, що відбувся у червні 2022 року. Остін наголосив на важливості відносин США і Латвії у сфері оборони.

Глава Пентагону також відвідав авіабазу Лієлварде, де зустрівся з американськими військовими, які дислокуються в Латвії для стримування російської агресії на східному фланзі НАТО, подякував їм за службу.

Читайте також: Ракети для HIMARS і NASAMS: США надали Україні новий пакет допомоги на $1 мільярд

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня Остін обговорив питання спільного реагування в межах НАТО на російську агресію й підтримку України з главою Міноборони Канади.

Фото: picture alliance / NurPhoto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-