"суд" над захисниками та клітки на сцені філармонії у Маріуполі

Укрінформ
11 серпня, 11:30 -  брифінг на тему: “"суд" над захисниками та клітки на сцені філармонії у Маріуполі”.

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Вадим Бойченко - міський голова Маріуполя.

Ключові теми:

- "суд" над захисниками та клітки на сцені філармонії у Маріуполі;

- оперативна та гуманітарна ситуація в місті.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube. 

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

Організації, які давали гарантії, мають дати оцінку подіям в Оленівці і сказати, коли повернуть полонених - мер Маріуполя

Міжнародні організації, які давали певні гарантії, мають тепер відповісти та дати оцінку тому, що трапилось в Оленівці і коли українські полонені повернуться додому, в Україну.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Треба дати оцінку тому, що відбулося в Оленівці. Ми розуміємо, що це була така спланована акція, яку російські окупаційні війська зробили разом з колаборантами. Вони зробили те, що має назву вбивство наших військовополонених. Іншої назви це не має. Ті люди, які давали обіцянки і підписували певні документи, що це буде відбуватися певним чином і давали певні гарантії, вони мають дати оцінку тому, що відбулося… І ми підготували певні такі листи до цих міжнародних організацій Червоного Хреста та ООН», - заявив Бойченко.

Він зазначив, що представників цих організацій мають допустити у в’язницю в Оленівку, і вони мають засвідчити або оголосити про те, що там відбулося.

«Якщо їх не допускають – нехай вони про це скажуть. І вони повинні визначити, що там було. І якщо вони говорили, що дають певні гарантії, то вони мають за це відповідати», - наголосив мер.

Він додав, що наразі відомо, що в ООН змінюється керівник найближчим часом.

«І ми хочемо, щоб новий керівник визначив, що відбулося, і коли наші полонені будуть їхати в бік України. Чому? Тому що була певна домовленість. І всі на це чекають. Чекають дружини, чекають мами, які хочуть, щоб їхні діти, їхні батьки доїхали додому», - підкреслив Бойченко.

Як повідомлялося, понад 80 днів українські захисники тримали оборону Маріуполя. 16 травня за наказом вищого військового керівництва та під гарантії міжнародних гуманітарних організацій вони погодилися на евакуацію із заблокованого загарбниками меткомбінату «Азовсталь». Українські військові потрапили у в’язниці росії та «днр». Тривають перемовини про їх звільнення.

У ніч проти 29 липня на території колишньої колонії в окупованій Оленівці Донецької області у будівлі, де росіяни утримували українських військовополонених, стався потужний вибух. Загинули щонайменше 50 полонених.

За інформацією української розвідки, вбивство полонених в Оленівці скоїли найманці зі складу приватної військової компанії «Вагнер».

Україна поінформувала членів Ради безпеки Організації Об‘єднаних Націй про воєнний злочин, скоєний російськими військами проти українських військовополонених у колонії у смт Оленівка.

У Маріуполі загарбники планують у вересні влаштувати показовий «суд» над українськими захисниками.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-