Авіаудари по загарбниках є основним методом вогневого контролю на Херсонщині - Гуменюк

Авіаудари по загарбниках є основним методом вогневого контролю на Херсонщині - Гуменюк

Укрінформ
Головним способом впливу на російських загарбників у Херсонській області наразі є удари по осередках військової техніки та живої сили.

Як передає Укрінформ, про це в ефірізагальнонаціонального телемарафону повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, коментуючи інформацію щодо авіаударів з боку Повітряних сил ЗСУ по позиціях російських загарбників.

«Зараз це один з основних методів ведення нашого вогневого контролю... Це спосіб впливу на ворога, це удари по осередках військової техніки, живої сили і це, зокрема, метод трохи розхитати вже не такі стрункі ряди окупантів. Оскільки це влучання і в командні, і в опорні пункти, які готувалися як стартові для ведення уражень і бойових дій, тому окупант зараз стиснутий нашими діями, не може просуватися вперед суходолом і практикує, на жаль, тільки контрбатарейну методу ведення боїв – це обстріли з РСЗВ, якими вони б’ють по тих населених пунктах, які вже вивільнені від них, і по тих, які знаходяться в наших тилових районах», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: Подоляк: Для нас принципово визволити Херсон

Вона нагадала про нічні обстріли Миколаєва та передмістя, протилежного берега Каховського водосховища тощо. «Це прояв істеричного безсилля», - зазначила Гуменюк.

Коментуючи питання партизанського руху в південних областях, вона повідомила, що це достатньо розгалужена мережа, яка розпорошена на тимчасово захопленій території, аби діяти в різних напрямках та розосереджувати зусилля ворога. Крім того, важливою задачею є надавати емоційну, психологічну підтримку населенню, яке вже втрачає віру, перебуваючи тривалий час в окупації.

Читайте також: На Херсонщині військові рф розміщують свою техніку біля стратегічної інфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 10 серпня ліквідували близько 42 тисяч 800 російських загарбників, що на 160 осіб більше порівняно з попередньою добою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-