Вибухи на військовому аеродромі у Криму: пошкоджені понад 60 багатоповерхівок – ЗМІ

Вибухи на військовому аеродромі у Криму: пошкоджені понад 60 багатоповерхівок – ЗМІ

Укрінформ
Внаслідок вибухів на військовому аеродромі в Новофедорівці Сакського району окупованого Криму пошкоджено 62 багатоповерхівки, 20 комерційних об'єктів і приватні будинки.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє сайт Крим. Реалії з посиланням на російські ЗМІ, ситуацію для яких прокоментував так званий «голова Криму» Сергій Аксьонов.

«Наразі визнано постраждалими 62 багатоквартирні будинки, 20 комерційних об'єктів, по приватних будинках триває обхід. До медичних закладів республіки звернулося 14 осіб, усім було надано лікарську допомогу. На жаль, одна людина загинула. У пункті тимчасового розміщення перебувають 252 особи», - йдеться у повідомленні.

У будинках Новофедорівки вибиті вікна й двері, відсутнє газопостачання.

Читайте також: Вибухи у Криму: Чубаров закликає росіян виїжджати з окупованого півострова вже сьогодні

Як повідомлялося, 9 серпня на військовому аеродромі в Новофедорівці, біля міста Саки, в анексованому росією Криму зафіксовано вибухи. У міноборони рф стверджують, що причиною вибухів стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів».

Міністерство оборони України заявило, що відомство "не може встановити причину займання".

Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що Київ не причетний до вибухів на російському військовому аеродромі у Новофедорівці. Про це він сказав в ефірі російського телеканалу "Дождь".

Читайте також: Білий дім прокоментував можливі удари ЗСУ по окупантах у Криму

«Ну, звісно, ​​ні. Ми тут до чого?» – заявив Подоляк, відповідаючи на запитання, чи офіційний Київ бере на себе відповідальність за вибухи у Криму.

Подоляк припустив, що можливо причиною вибухів у Криму є «неефективне управління всередині російської федерації, вибух боєкомплекту». Він не виключає, що підірвати російський аеродром у Криму могли партизани.

ЗСУ припустили, що в Криму знищено склад авіаційного озброєння рф. російські літаки щодня злітали з аеродрому у Новофедорівці. Вони постійно патрулювали повітряний простір на території України, але не залітали до зони дії української ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-