Китай оголосив про завершення військових навчань поблизу Тайваню

Китай оголосив про завершення військових навчань поблизу Тайваню

Укрінформ
Збройні сили Китаю "виконали різні завдання" у районах навколо Тайваню, що може свідчити про завершення масштабних військових навчань китайської армії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на командування Східного театру бойових дій Народно-визвольної армії Китаю.

У короткій заяві китайської сторони йдеться, що під час спільних маневрів навколо Тайваню війська «успішно виконали різні завдання та ефективно перевірили їхні інтегровані бойові можливості».

Водночас, китайські військові заявляють, що й надалі «будуть стежити за змінами ситуації в районі Тайванської протоки, продовжувати тренування і підготовку до ведення бойових дій, регулярні патрулювання в напрямку Тайванської протоки та рішуче захищати національний суверенітет і територіальну цілісність Китаю».

Читайте також: Китай знову погрожує застосувати військову силу для «возз’єднання» з Тайванем

Як повідомлялось, Китай оголосив про проведення військових навчань біля Тайваню у відповідь на візит на острів спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. Згідно з заявленим 2 серпня планом, навчання мали тривати з 4 по 7 серпня.

6 серпня в Міністерстві оборони Тайваню заявили, що в ході навчань армія КНР провела репетицію нападу на острів.

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-