У РНБО пояснили, чому росія нав’язує українцям «псевдопаспорти» на захоплених територіях

У РНБО пояснили, чому росія нав’язує українцям «псевдопаспорти» на захоплених територіях

Укрінформ
У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони роз’яснили, чому на тимчасово захоплених територіях Херсонської і Запорізької областей росіяни змушують українців отримувати псевдопаспорти.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

У ЦПД зауважили, що росія намагається якнайшвидше паспортизувати населення тимчасово захоплених територій Херсонської та Запорізької областей, проте навіть на території рф цей “паспорт” не вважається повноцінним документом.

Це зумовлено тим, що на тимчасово захоплених територіях України “паспорти” росія видає за спрощеною процедурою. У підсумку цей псевдодокумент не дає українцям таких же законних прав, що мають росіяни.

Читайте також: росія активно готує «референдуми» у Херсонській та Запорізькій областяхГУР

Зокрема власникам цього “паспорта” не можна оформити й отримувати соціальні виплати, не можна оформити й отримувати пенсію, у “паспорті” не вказується реєстрація місця проживання, не передбачено виплати у разі загибелі внаслідок примусової мобілізації.

“Єдине, для чого видається цей “паспорт”, - участь у голосуванні на виборах рф з обранням “правильного” кандидата, - наголосили у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники та колаборанти не мають підтримки місцевого населення, яке чекає на Збройні сили України, тому ворог готує “референдум” під грифом “дуже таємно”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-