Загарбники могли замінувати офіс КримSOS у Херсоні

Загарбники могли замінувати офіс КримSOS у Херсоні

Укрінформ
Озброєні російські військові незаконно проникли в офіс КримSOS у Херсоні і могли його замінувати.

Про це заявив координатор КримSOS та керівник херсонського офісу Олексій Тільненко, передає Укрінформ із посиланням на сайт організації.

«Свідки події повідомили нам про те, що бачили, як чоловіки у військовій формі рф виносили майно з приміщення офісу та складали у вантажівку. Після того, як все майно було вилучено з приміщення, вони дуже обережно зачинили вхідні двері. У свідків склалося враження, що приміщення могли замінувати”, – сказав Тільненко.

Читайте також: Вода, електрика і газ: росіяни замінували Херсон перед можливим контрнаступом ЗСУ

Як зазначається, причини обшуків офісу КримSOS у Херсоні наразі не відомі, так само достеменно невідомо, чи заміноване приміщення. На момент проникнення працівники КримSOS в офісі не перебували, приміщення було закрите, працювала сигналізація.

Водночас Тільненко запевнив, що вся персональна інформація бенефіціарів була завчасно перенесена на інші сервери й перебуває у безпеці за межами тимчасово захопленої Херсонщини, паперові архіви були евакуйовані.

«Отримати інформацію про заявників та отримувачів допомоги представникам окупаційних збройних сил не вдалося, були завдані лише матеріальні збитки», – зазначив Тільненко.

Читайте також: У будинках та дитячих майданчиках: ворог залишає вибухівку на деокупованій Херсонщині

Зазначається, що працівники херсонського офісу КримSOS виїхали з захопленого міста й перебувають у безпеці.

Херсонський офіс КримSOS з 2014 року надавав юридичну допомогу вимушеним переселенцям з Криму, проводив моніторинг ситуації на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

Як повідомляв Укрінформ, 30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають жителів області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-