Рух «Жовта стрічка» закликає кримчан триматися подалі від військових об'єктів рф та евакуюватися

Рух «Жовта стрічка» закликає кримчан триматися подалі від військових об'єктів рф та евакуюватися

Укрінформ
Рух громадянського опору «Жовта стрічка» закликає кримчан триматися на відстані від військових об‘єктів рф і по змозі евакуюватися.

Звернення рух оприлюднив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Дорогі наші друзі, через халатність військових рф вчора ви побачили вибухи в Новофедорівці. Такі вибухи відбулися біля цивільних об’єктів, що може свідчити про те, що російським військовим все одно на людей, для них Крим - військова база, а людина - ніщо. Схоже на те, що військові рф не хочуть брати участь у т. зв. "спецоперації" і почнуть підривати свої ж об‘єкти", - зазначається у зверненні.

Рух радить громадянам евакуюватись у безпечні місця, а тим, хто не може виїхати, радять "тримати дистанцію" від військових об‘єктів рф.

Крім того, зазначається, що "рашисти можуть робити провокації в Криму, такі як умисні підпали", тож Рух закликає кримчан уникати місць скупчення людей і зібрати "тривожну валізку", де будуть документи, вода, їжа, павербенк тощо.

"Все буде добре! Такі пожежі символізують, що колись Крим буде деокуповано, а імперії впадуть!" - зазначає "Жовта стрічка".

Читайте також: Білий дім прокоментував можливі удари ЗСУ по окупантах у Криму

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна "влада" Криму підтвердила вибухи 9 серпня в районі Новофедорівки, де розташована російська військова база. Міноборони рф заявило, що на аеродромі "сталася детонація авіаційних боєприпасів".

У Міністерстві оборони України прокоментували пожежу на території аеродрому «Саки» в районі Новофедорівки, зауваживши, що не можуть установити причину займання, однак вкотре нагадали про «правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях».

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що громадяни росії, які незаконно перебувають у Криму, отримали перший «дзвінок» про необхідність негайно залишити окуповану територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-