В Івано-Франківську відкрили хаб для переселенців із Луганщини

В Івано-Франківську відкрили хаб для переселенців із Луганщини

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську відкрили Координаційний центр надання допомоги внутрішньо переміщеним особам із Луганської області.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Мета створення такого закладу – визначення потреб людей та створення єдиної системи логістики гуманітарної допомоги, юридичної підтримки, допомога у вирішення соціальних та побутових питань, а також психологічна допомога. Луганщину залишило понад 300 000 жителів, вони переїхали у безпечніші регіони. Близько 10 000 людей опинилися на Івано-Франківщині», - зазначив він.

Тимошенко зазначив, що такі ВПО-хаби для луганчан будуть створені по всій Україні, а роботу на місцях керівник Луганської ОВА доручив представникам місцевого самоврядування області. Так, за словами заступника очільника ОП, Координаційний центр в Івано-Франківську забезпечує Сєвєродонецька районна військова адміністрація, звісно у співпраці з місцевою владою.

Також він розповів, що для зручності спілкування та оперативного забезпечення нагальних потреб людей запроваджено чат-бот телеграм-каналу «Допомога переселенцям з Луганщини в Івано-Франківській області», а також онлайн-анкета.

Тимошенко проінформував, що Координаційний центр працює з вівторка до суботи з 10.00 год до 15.00 год за адресою: м. Івано-Франківськ, вулиця В’ячеслава Чорновола, б. 128 (стадіон "Рух").

Читайте також: Наметовий табір для переселенців у громаді на Вінниччині стане рекреаційним центром

Як повідомляв Укрінформ, начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай раніше заявив, що в гуманітарних хабах, які по всій країні відкривають як Луганська обласна, так і місцеві адміністрації регіону, допомогу будуть отримувати переселенці незалежно, звідки вони виїхали.

Фото: Телеграм Кирила Тимошенка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-