У Франції проводять операцію з порятунку кита, що заплив у Сену

У Франції проводять операцію з порятунку кита, що заплив у Сену

Відео
Укрінформ
У Франції рятують кита-білуху, що опинився на мілині в річці Сена, - його витягли з води в середу вранці на першому етапі операції з порятунку.

Про це повідомляє AFP, передає Укрінформ.

Зазначається, що після майже шести годин роботи 800-кілограмового кита у сітці за допомогою крана витягли з річки і помістили на баржу, де тварина перебуває під наглядом ветеринарів.

Чотириметрового кита помітили у водах Сени більше тижня тому, коли він плив у бік Парижа і опинився на мілині приблизно за 130 кілометрів углиб материка.

З п'ятниці рух тварини було заблоковано шлюзом у Сен-П'єр-Ла-Гаренні, що за 70 кілометрів на північний захід від Парижа, і її здоров'я погіршилося після того, як вона відмовилася від їжі.

Під час наступного етапу операції з порятунку кита помістять у вантажівку-рефрижератор і перевезуть на узбережжя, де біля шлюзу в порту Вістреам на Ла-Манші для нього підготували басейн з морською водою. Там кит проведе три дні під наглядом ветеринарів, перш ніж його випустять.

Ізабель Брассер, представниця найбільшого в Європі парку морських тварин Marineland, працівники якого беруть участь у рятувальній операції, зауважила, що існує ризик загибелі тварини під час транспортування або в проміжному пункті.

Читайте також: Франція закликає Ізраїль та Палестину до стриманості, аби уникнути ескалацію

Як повідомлялося, цей випадок став уже другим у Франції за трохи більш як два місяці, коли великий морський ссавець опинився у прісних водах Сени. Наприкінці травня косатку, також відому як «кит-убивця», було знайдено мертвою у Сені між Руаном та Гавром.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-