У Черкасах готують школи до очного навчання

У Черкасах готують школи до очного навчання

Укрінформ
У Черкасах має укриття й відповідає вимогам безпеки 21 школа - тут усувають дрібні недоліки й готують до роботи з 1 вересня.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна.

"В усій Україні комісії, до яких входять представники влади, рятувальники, працівники Держпродспоживслужби проводять перевірку стану укриттів в кожному навчальному закладі. У Черкасах відповідає вимогам безпеки 21 школа. Зараз у цих навчальних закладах усувають дрібні недоліки й готують до роботи з 1 вересня. Діти, які навчаються в інших 14 навчальних закладах, продовжать навчання в тих школах, які матимуть укриття. Очевидно, вони відвідуватимуть ці навчальні заклади в другу зміну", - сказала Чубіна.

За її словами в Черкасах ухвалено рішення, що учні 1, 2, 5 і 11 класів навчатимуться очно. Решта — в дистанційному режимі. Однак це не означає, що в зазначених класах не буде дистанційної освіти. На вимогу батьків, які хочуть дистанційної освіти, така можливість буде забезпечена: частина класу навчатиметься в очному режимі, інші — дистанційно. Це дозволить не покидати навчання тим дітям, які залишаються за кордоном і відвідують місцеві школи.

"Тенденція вибору форми навчання в Черкасах поки така: батьки учнів молодших класів (орієнтовно 80%) хочуть навчатися очно. Натомість старші класи — дистанційно", зазначила заступниця міського голови Черкас.

Читайте також: Учні Чернігівського прикордоння навчатимуться дистанційно

Навчання в черкаських школах стартує 1 вересня. У вищих навчальних закладах міста навчальний процес розпочнеться 15 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-