Приходить реклама на телефон: у Маріуполі йде прихована мобілізація до військ рф

Приходить реклама на телефон: у Маріуполі йде прихована мобілізація до військ рф

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі прихована мобілізація набирає обертів, людям розсилають відповідні повідомлення на мобільні телефони.

Про це у Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Вчора в Маріуполі користувачі окупаційного мобільного зв’язку «Фенікс» отримали «рекламне» повідомлення про вступ до «вооруженных сил». Прихована мобілізація набирає обертів. Джерела з оточення «гауляйтера» Іващенка (самопроголошений «мер» Маріуполя – ред.) повідомляють, що забезпечення мобілізації - одна з умов його виживання. Буквально», - зазначив Андрющенко.

Також він оприлюднив ці повідомлення, в яких загарбники заявляють, що «осуществляется набор в новое подразделение на военную службу по контракту в Вооруженные силы. Денежное довольствие от 200 до 300 тысяч рублей в месяц».

Радник мера закликав маріупольських чоловіків евакуюватися, поки є можливість, бо мобілізація від росіян перетворить їх на «гарматне м’ясо».

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Ворог стягує ППО до лінії фронту - у Маріуполі зафіксували рух військової техніки

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тисяч мирних жителів. Понад 50 тисяч були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Маріуполю загрожують екологічна катастрофа та спалах інфекційних захворювань.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя і створюють картинку «відновлення життя міста».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-