На бойовому чергуванні рф у Чорному та Азовському морях перебувають шість кораблів

На бойовому чергуванні рф у Чорному та Азовському морях перебувають шість кораблів

Укрінформ
Загарбники станом на 10 серпня вивели 11 надводних кораблів на бойове чергування в Чорному, Азовському та Середземному морях.

Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

«У ворога на бойовому чергуванні перебувають: Чорне море - 2 носії крилатих ракет «Калібр», (один малий ракетний корабель проєкту 21631; один фрегат проєкту 11356), сумарний залп яких складає 16 ракет; Азовське море - комунікації продовжують контролювати до 4 кораблів та катерів; Середземне море - 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 47 суден, з них 9 суден рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 17 суден, з них 6 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: Ворог зняв із бойового чергування три кораблі у Чорному, Азовському й Середземному морях

У ВМС констатували, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 10 серпня ліквідували близько 42 тисяч 800 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-