Лише міжнародним тиском можна змусити рф залишити Запорізьку АЕС – Галущенко

Лише міжнародним тиском можна змусити рф залишити Запорізьку АЕС – Галущенко

Укрінформ
Лише спільним міжнародним тиском можна змусити російську федерацію залишити Запорізьку АЕС і вивести світ з-під загрози ядерної катастрофи.

Таку думку висловив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці, коментуючи заяву єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон щодо необхідності негайної деокупації ЗАЕС, передає Укрінформ.

«Опублікована заява європейського комісара з енергетичних питань Кадрі Сімсон є суттю позиції, яку ми очікуємо від міжнародної спільноти перед обличчям найбільшої ядерної загрози, створеної росією. Вдячний Європейській комісії і Кадрі Сімсон за рішучу і чітку позицію щодо необхідності негайної деокупації ЗАЕС», - заявив Галущенко.

Читайте також: Ще одна працівниця Запорізької АЕС постраждала від російських обстрілів

Він наголосив, що державний ядерний тероризм немислимий, потрібно зупинити його за будь-яку ціну, включно з посиленням міжнародних санкцій.

«Лише спільним міжнародним тиском ми змусимо росіян залишити станцію і вивести світ з-під загрози ядерної катастрофи», - заявив міністр.

Читайте також: росіяни хочуть перепідключити ЗАЕС на Крим - Енергоатом

Як повідомлялось, єврокомісар Кадрі Сімсон засудила нещодавній обстріл Запорізької АЕС і заявила, що «російські військові мають без зволікання залишити майданчик, щоб український оператор міг безпечно експлуатувати станцію як невід'ємну частину енергосистеми України».

Президент Енергоатома Петро Котін під час телемарафону повідомив, що персонал Росатома передав на Запорізьку АЕС спеціальну програму з перепідключення її на Крим. Передумовою є важке пошкодження ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою України.

ЗАЕС захоплена 4 березня. На території станції перебувають 500 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-