Обстріли, пожежі на полях та виманювання особистих даних - як минула доба в регіонах

Обстріли, пожежі на полях та виманювання особистих даних - як минула доба в регіонах

Укрінформ
російські війська упродовж минулої доби, 9 серпня, обстріляли сім регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 8:00 середи, 10 серпня.

Так, вчора пізно ввечері поблизу Запоріжжя пролунав гучний вибух. О 23:00 та опівночі Протиповітряна оборона Збройних сил України збила дві ворожі ракети. Сьогодні зранку зафіксовано чотири удари поблизу Запоріжжя. росіяни поцілили по селищу Кушугум Запорізького району. Тривають пошуково-рятувальні роботи. Більш детальна інформація встановлюються.

У Дніпропетровській області вночі агресори двічі обстріляли Нікопольський район, по житлових кварталах вдарили понад 80 снарядами із "Градів". Понад 10 людей загинули.

Також російська армія обстріляла Марганець та Мирівську громаду. У Марганці пошкоджено понад 20 багатоповерхівок, дві школи, ЦНАП, гуртожиток, палац культури, будівлю міської ради і ще декілька адмінбудівель. Перебита лінія електропередач. Декілька тисяч людей опинилися без світла.

Читайте також: У Великій Костромці на Дніпропетровщині внаслідок обстрілу зруйнований ліцей

У селі Вищетарасівка Мирівської громади пошкоджено 11 приватних будинків і два газогони. Близько тисячі людей - без газопостачання.

У Харківській області росіяни обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський райони. Горіли приватні домоволодіння, відкриті території, гаражі, магазини. Село Циркуни Харківського району ворог протягом дня обстрілював фактично безперервно. За попередніми даними, постраждалих немає.

У Луганській області за минулу добу росіяни здійснили дев’ять вильотів штурмової та армійської авіації. ЗСУ знешкодили декілька розвідувальних груп ворога. Також не вдалися росіянам штурмові дії одразу за трьома напрямками. За ніч війська рф здійснили два ракетні удари, один авіаудар, вісім артобстрілів, три мінометні обстріли і тричі вели обстріли із танків.

Читайте також: Ворог намагається відновити наступ на напрямку Донецьк – Піски

У Донецькій області вранці росіяни здійснили артилерійські обстріли Авдіївки, є інформація про щонайменше одну поранену людину. Вночі російські загарбники обстрілювали Мар'їнку, Соледар та Сіверськ. За добу з артилерії, танків, мінометів, ЗРК С-300, РСЗВ "Град" та "Ураган" були обстріляні Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Сіверськ та інші населені пункти. Пошкоджено сім приватних житлових будинків, приміщення Авдіївського коксохімзаводу, залізнична колія, 35 металевих торговельних контейнерів, торговий центр, магазин, шиномонтаж. За добу по області двоє людей загинули і шестеро були поранені.

Вночі ворог обстріляв Миколаїв із РСЗВ "Смерч". За попередньою інформацією, троє людей поранені, пошкоджені житлові будинки. Також влучання були по території підприємства, складських приміщеннях та автобазі. Детальна інформація уточнюється.

Вночі обстрілів знову зазнало село Шевченкове. Постраждалих немає.

Вчора у другій половині дня та сьогодні вночі росіяни обстріляли населені пункти Галицинівської громади, пошкоджено житлові будинки, горіли хвойна підстилка та насадження Галицинівського лісового урочища. Постраждалих немає.

У Баштанському районі Міколаївщини вчора орієнтовно о 21:30 через обстріли за межами села Широке спалахнули пожежі на полях. Постраждалих немає.

Під постійним вогнем перебувають населені пункти Березнегуватської громади на лінії розмежування. Інформація про пошкодження і постраждалих уточнюється.

Читайте також: На Херсонщині викрили чотирьох колаборантів, які працюють на ворога

У Херсонській області ЗСУ продовжують вдало обстрілювати ворожі склади і позиції. Так, минулої доби був знищений російський склад у Генічеському районі.

Тривають бойові дії у населених пунктах, які межують з Миколаївщиною і Дніпропетровщиною. У більшості громад ситуація залишається напруженою, все більше сіл на межі знищення.

Загарбники намагаються усіма методами отримати паспортні дані жителів області: через видачу гуманітарної допомоги, автомобільних номерів, коштів на дітей та "підйомних" 10 тисяч рублів нібито за "федеральною програмою".

Водночас відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-