Зеленський запевнив, що Кримська платформа працюватиме і цьогоріч

Зеленський запевнив, що Кримська платформа працюватиме і цьогоріч

Укрінформ
Попри повномасштабне вторгнення росії на територію України, Кримська платформа цього року відбудеться.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні до громадян, повідомляє Укрінформ.

"Ми постійно додаємо необхідне у формулу звільнення Криму. Ми започаткували Кримську платформу - ключовий дипломатичний майданчик по звільненню Криму. Кримська платформа працюватиме і цьогоріч. Ми вже готуємо цей саміт», -сказав Зеленський.

Він зазначив те, що кримська тематика лунає на усіх міжнародних майданчиках нині. Він вважає, що недостатнє реагування на ситуацію в Криму має також стати підставою для посилення санкцій проти рф. «Світ починає визнавати, що у 2014 році помилився, коли вирішив не давати відповіді на повну силу на перші агресивні кроки росії», - додав глава держави.

Президент у Міжнародний день корінних народів також наголосив на тому, що Україна продовжує приділяти належну увагу дотриманню прав та свобод корінних народів, зокрема, кримських татар, караїмів та кримчаків. «Нам дійсно є що сказати. Минулого літа був ухвалений фундаментальний закон про корінні народи України. Ним визначаються права корінних народів та представницькі органи корінних народів. Україна – багатонаціональна держава. На цій землі протягом століть жили та живуть різні національні спільноти, але більшість з них мають свій досвід державотворення за межами України», - сказав він.

Зеленський підкреслив, що Україна є рідною для тих , чиї національні та культурні прагнення формувалися у Криму. «Тому коли ми працюємо для звільнення півострова , ми боремося й за відновлення територіальної цілісності нашої держави, і за повернення дому корінним народам України. Я вірю, що так і буде», - наголосив глава держави.

Читайте також: На саміт Кримської платформи запросять 48 країн і представників Азії, Латинської Америки й Африки

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Але війна росії проти України розпочалася задовго до лютого – з анексії Криму та вторгнення росії на Донбас у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-