Присутність російських окупантів у Криму несе загрозу всій Європі - Зеленський

Присутність російських окупантів у Криму несе загрозу всій Європі - Зеленський

Відео
Укрінформ
росія принесла в Крим масштабні репресії, екологічні проблеми, економічну безвихідь, війну. І присутність окупантів у Криму - це загроза для всієї Європи та глобальної стабільності.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Ця російська війна проти України та проти всієї вільної Європи почалася з Криму і має закінчитися Кримом - його звільненням», - сказав Президент.

За його словами, нині багато уваги до тематики Криму. І це правильно. «Бо Крим – український, і ми ніколи від нього не відмовимося. Ми не забудемо, що саме з окупації Криму почалася російська війна проти України. росія перетворила наш півострів, який завжди був і ще буде одним із найкращих місць у Європі, на одне з найбільш небезпечних місць», - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що рф принесла в Крим масштабні репресії, екологічні проблеми, економічну безвихідь і війну. Присутність російських окупантів у Криму – це загроза для всієї Європи та глобальної стабільності, вказав глава держави.

«Можливо колись історики визначать, скільки людей було вбито через використання росією терору. Десятки тисяч? Сотні Тисяч? Від України та Грузії до Сирії та більш віддалених регіонів», - сказав Зеленський.

Читайте також: Президент: Війна рф проти України почалася з Криму і має закінчитися його звільненням

Він висловив переконання в тому, що Чорноморський регіон не може бути безпечним, поки півострів окупований. Не буде стабільного й довготривалого миру і в багатьох країнах на узбережжі Середземного моря, поки росія має змогу використовувати наш півострів як свою військову базу, вважає Президент.

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна «влада» Криму підтвердила вибухи в районі Новофедорівки, де знаходиться російська військова авіабаза.

У Міністерстві оборони України прокоментували пожежу на території аеродрому «Саки» в районі Новофедорівки, зауваживши, що не можуть установити причину займання, однак вкотре нагадали про «правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-