Висаджені активістами «українські» соняшники розцвіли перед посольством росії в США

Висаджені активістами «українські» соняшники розцвіли перед посольством росії в США

Фото
Укрінформ
Символічна українська акція, проведена ще у квітні активістами перед посольством росії в Вашингтоні, зараз буквально принесла свої плоди: насіння соняшників як одного з народних символів України проросли та розцвіли навпроти російської дипломатичної установи.

На це звернула увагу в середу на офіційній Твіттер-сторінці посол України в США Оксана Маркарова, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Соняшники, які ми з американськими друзями посадили навпроти російського посольства, зараз розцвіли, нагадавши про поля мирної України, яка 133 дні та вісім років бореться за свободу й демократію у війні, яку розв’язали варвари, російські військові злочинці», - зауважила глава Української дипломатичної місії.

Читайте також: Перед посольством росії у Вашингтоні висадили «українські» соняшники

Вона додала повідомлення ініціатора акції у квіті Бенжаміна Віттеса з фотографією однієї з квітучих рослин. При цьому Маркарова підкреслила, що соняшник на світлині, цвітіння якого розвернуте в інший бік від російського посольства, відвернувся від «убивць, воєнних злочинців і брехунів».

Як повідомляв Укрінформ, 16 квітня активісти, громадські діячі, дипломати з України, США й інших країн провели символічну акцію на підтримку України, висадивши десятки соняшників під посольством росії в Вашингтоні.

Тоді учасники акції відзначали, що соняшники біля російської установи набувають символізму, адже, по-перше, це демонструє, що українська нація непереборна, по-друге - доводить, що Україна відновлюється й перемагає. Ну і по-третє - це нагадуватиме дипломатам ворожої країни правду на тлі їхньої брехливої пропаганди на підтримку агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-