Південь: ЗСУ знищили 38 загарбників, танк та три склади боєприпасів

Південь: ЗСУ знищили 38 загарбників, танк та три склади боєприпасів

Укрінформ
На Миколаївщині та Херсонщині українські ракетно-артилерійські та авіаційні підрозділи атакували опорний пункт, місця скупчення росіян та їхні склади.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на оперативне командування «Південь».

Втрати окупантів на півдні упродовж 6 липня такі: 38 солдатів, один танк Т-62, два мінометні комплекси калібру 120 мм «Сани», 2 одиниці броньованої техніки, 4 одиниці автівок, а також 3 склади боєприпасів на Миколаївщині та один склад паливно-мастильних матеріалів у Херсоні.

Читайте також: рф збільшила кількість ракетних кораблів у Чорному морі - ОК «Південь»

У командуванні розповіли, що у районі Добрянки (Херсонська область) диверсійно-розвідувальна група до 10 окупантів здійснила спробу проходу в тил українських підрозділів. Однак ЗСУ знищили 5 росіян, ще один російський солдат зазнав поранень, тож ДРГ відійшла назад.

Також окупанти здійснили спробу штурму поблизу Миролюбівки Бериславського району, що на Херсонщині. Проте там успіху не мали та відійшли. 

російсько-окупаційні війська продовжують тактику авіаційних і ракетних ударів. Так, вранці російські гелікоптери знову атакували урочище Плотницьке та Іванівку. Без втрат. Вдень росіяни випустили з літака ракету по Одещині, однак сили протиповітряної оборони збили її над морем.

Читайте також: Україна пам’ятає про людей в окупації та бореться за них – Зеленський

Ввечері під час повітряного бою, російський винищувач випустив дві крилаті ракети по українських літаках, які не постраждали. А ворожий Су-35 був змушений покинути зону чергування у повітрі та ретируватися.

Окрім цього, росіяни з реактивних систем залпового вогню «Град» та артилерії калібру 122 мм обстріляли село Лимани на Миколаївщині. Внаслідок удару зазнав пошкоджень дитячий садок, будівля адміністрації громади. А також знищена пожежна машина місцевої територіальної громади. Постраждалих немає.

Читайте також: ЗСУ відбили наступ росіян на трьох напрямках

А в обстріляній опівдні Широківській громаді, де окупанти пошкодили півтора десятка панелей сонячної електростанції, є поранена людина.  

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-