У США випустили колекційну монету, присвячену захисникам Зміїного

У США випустили колекційну монету, присвячену захисникам Зміїного

Фото
Укрінформ
Приватна компанія «Сувенірна крамниця Білого дому» презентувала колекційну монету із серії глобальних історичних моментів на честь українського опору проти російського вторгнення на острові Зміїний.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні компанії.

20% прибутку від продажу монети буде надіслано на підтримку українських жінок та дітей, які цього потребують.

В описі монети зазначається, що її присвячено опору проти російського вторгнення на острів Зміїний, який став мішенню військ рф у перший день війни 24 лютого 2022 року.

«Острів став відомий завдяки поширенню аудіозапису, на якому російський крейсер «москва» наказував українським солдатам здатися, але отримав знамениту відповідь: «російський військовий корабель, іди на х**!", ідеться в поясненні.

Читайте також: У Латвії на фестивалі Lampa марку з російським кораблем продали за €1500

Цей напис викарбувана на монеті англійською мовою: Russian warship, go f**k yourself! На ній також зображено захисників Зміїного на тлі крейсера «москва», який тоне. З другого боку монети – фото острова та висловлювання Президента Володимира Зеленського: «Цей острів, як і решта нашої території, є частиною української землі, і ми боронитимемо її всіма нашими силами».

"Російський військовий корабель, йди…!" — фраза, яку виголосив український морський піхотинець у відповідь на пропозицію російського військового корабля здатися під час атаки на острів Зміїний у перший день вторгнення росії в Україну, 24 лютого. Після цього гасло стало одним із символів боротьби України із російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-