російська пропаганда видозмінила наратив про біолабораторії - ЦПД

російська пропаганда видозмінила наратив про біолабораторії - ЦПД

Укрінформ
російські змі та глава держдуми росії вячеслав володін видозмінили пропагандистський наратив про біолабораторії.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що володін та медіа російської федерації поширюють заяву американського економіста Джефрі Сакса про те, що США, які ведуть біологічні розробки в усьому світі, винні у поширенні пандемії COVID-19.

"Насправді Сакс дуже обережний у висловлюваннях, і зазначає, що не існує наукових підтверджень виникнення COVID-19, а є лише теорії та гіпотези, враховуючи те, що перший випадок інфікування зафіксований у китайському місті Ухань. Проте володін, посилаючись на Сакса, заявляє, що американські біолабораторії в усіх країнах мають бути зупинені та розсекречені", - зазначили в ЦПД.

Читайте також: На Youtube заблокували майже 500 каналів про «біолабораторії» та «радіокерованих гусей»

Якщо ще у червні російські посадовці заявляли, що американські біолабораторії в Україні - це ризик для біологічної безпеки всього світу, то тепер володін зосередився саме на США та заявляє, що "усім державам, які постраждали від пандемії, США зобов'язані компенсувати завдані збитки".

Читайте також: МОЗ готується до можливого зростання кількості випадків COVІD-19

Як повідомляв Укрінформ, раніше російські засоби масової інформації вдалися до чергових маніпуляцій на темі так званих американсько-українських біолабораторій, поширивши фейк про "таємний документ Міністерства оборони України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-